Vastuullinen kansainvälisyys ja liikkuvuus

Miten koulu voi toteuttaa kansainvälisen hankkeen vastuullisesti hankkeen suunnittelusta sen loppuraporttiin? Miten kestävän kehityksen kaikki osa-alueet huomioidaan osana kansainvälistä hanketta? Miten liikumme kestävästi? Miten osallistamme kaikki hankkeeseen ja otamme sen osaksi koko koulun toimintaa?

Vastuullisen kansainvälisyyden ja liikkuvuuden käsikirja vastaa näihin kysymyksiin ja on apuna kestävän hankkeen toteutuksessa aina hankkeen suunnitteluvaiheesta sen raportointiin. Käsikirja huomioi kestävyyden, osallisuuden ja avoimuuden hankkeessa. Materiaalin kokonaisuuteen kuuluu myös opettajan ohje, joka vinkkaa, miten kestävää liikkuvuutta voi suunnitella yhdessä oppilaiden kanssa. Vastuullisuuslupauslomake on työkalu kestävän liikkuvuuden toteutumiseksi. Materiaalissa on mukana myös juliste, jonka vaiheita seuraamalla koulu varmistaa kansainvälisyyshankkeensa vastuullisuuden.

Kestävän tulevaisuuden kehittäjäopettaja Jussi Tomberg kertoo Oulusta Maailmalle -vodcastissa Vastuullisuuden kansainvälisyyden ja liikkuvuuden materiaalista. Tutustu!

Materiaali on tehty Opetushallituksen tuella.

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: